Mestské chodníky v dĺžke 1800 metrov obnoví víťaz elektronickej aukcie

10.05.2010 Snina

Snina 10. mája (TASR) - Miestna samospráva sa chystá v blízkej budúcnosti zrekonštruovať na viacerých uliciach mesta niekoľko desiatok rokov staré asfaltové chodníky v dĺžke viac ako 1800 metrov.
Dodávateľ stavebných prác vzíde z verejného obstarávania, pri ktorom sa využije aj systém elektronickej aukcie.
Podľa informácií, ktoré pre TASR poskytla Viera Kolesárová z Mestského úradu (MsÚ) v Snine, sa bude modernizácia miestnych chodníkov realizovať na ulici SNP v dĺžke 103 metrov, Študentskej ulici na úseku dlhom 711 metrov a 200-metrová trasa sa opraví na ulici Strojárskej. Pri rímskokatolíckom kostole sa v smere od Študentskej a Strojárskej ulice obnoví 134 metrov, pred bytovým domom na Komenského ulici 166 metrov, na Jesenského ulici 165 metrov a na Sládkovičovej ulici 84 metrov komunikácie pre chodcov. Takmer 250 metrov dlhý úsek sa zrevitalizuje pred školským a reštauračným zariadením v smere z Partizánskej na Študentskú ulicu.
\"Jedná sa o chodníky, ktoré majú viac ako 20 rokov. Mnohé z nich klesli pod cestné teleso a sú zaplavované vodou. Je preto potrebné ich podvihnutie nad úroveň cesty, \" priblížila Kolesárová. Nové komunikácie pre chodcov budú podľa jej slov vybudované zo zámkovej dlažby, po obvode ktorej sa umiestnia nové betónové obrubníky. Stavebné práce by mali byť ukončené do konca septembra tohto roka.
Počas verejného obstarávania, ktoré sa plánuje ukončiť v priebehu júna, sa využije aj systém elektronickej aukcie, počas ktorej môžu záujemcovia o realizáciu stavebných prác dodatočne upravovať svoju cenu oproti ostatným uchádzačom o zákazku. Magistrát okrem investičných zámerov obstaráva elektronicky aj dodávateľov kancelárskeho papiera, tonerov, PC zostáv či motorových vozidiel.
 

Vyberte región